Rezultati u 2009. godini [Kyokushin Karate Klub "Dugo Selo"]
Rezultati u 2009. godini
PROGLAŠENJE PRVAKA HRVATSKE U KYOKUSHIN KARATEU ZA SEZONU 2008./2009.
Hrvatski kyokushin karate savez je 13.12.2009. u Zagrebu nagradio najbolje kyokushin karatiste. Kyokushin karate klub \"Dugo Selo\" je postigao slijedeći rezultat:

Najbolji na kyokushin karate natjecanjima:

1.mjesto, Luka Vidović,
1.mjesto, Tena Vrh,
2.mjesto, Martin Čekada,
2.mjesto, Dominic Vidović,
2.mjesto, Matija Tucaković,
2.mjesto, Mia Kovačević,
3.mjesto, Ivan Raič,
3.mjesto, Denis Levicki,
3.mjesto, Marija Đuran.

Najbolji međunarodni natjecatelji (djeca):

1.mjesto, Tena Vrh,
2.mjesto, Martin Čekada.

Najbolji klubovi:

2. mjesto, Kyokushin karate klub \"Dugo Selo\"

Kyokushin karate CUP \"Elka\", Zagreb
Za kraj godine, 13.12.2009. u Zagrebu, kyokushin karate klub \"Dugo Selo\" nastupio je na \"Elka\" CUP-u. Luka Vidović, Dominic Vidović i Mia Kovačević osvojili su zlato. Lorena Miodragović, Nikola Tucaković i Matija Tucaković osvojili su srebro, a Laura Trupeljak je osvojila broncu. Naša najbolja natjecateljica Tena Vrh je zbog ozljede morala predati borbu u polufinalu, pa se plasirala na 3. mjesto. Lorena Miodragović proglašena je najboljom tehničarkom natjecanja što je još jedan pokazatelj u odličan rad kluba.

Međunarodno natjecanje, Oradea, Rumunjska
U subotu, 31.10.2009. u Rumunjskom gradu Oradea, održano je veliko kyokushin karate natjecanje za kadete i juniore. Na natjecanju je nastupilo oko 180 natjecatelja iz pet Europskih zemalja (Rumunjske, Mađarske, Slovačke, Bugarske i Hrvatske). Hrvatsku su predstavljala 3 reprezentativca i reprezentativke. Naš reprezentativac Matija Tucaković po prvi puta je nastupio na ovako velikom međunarodnom natjecanju. Nakon šest mjeseci jakih priprema rad je urodio plodom. Matija se plasirao na 3. mjesto u svojoj kategoriji. Matija je jedini natjecatelj reprezentacije koji se vratio sa medaljom sa ovako jakog natjecanja. Navedeni rezultat nije samo veliki uspjeh za naš klub i grad, nego i za Hrvatski kyokushin karate savez. Matija je aktualni viceprvak Hrvatske u svojoj kategoriji pa je ovaj rezultat potvrda njegove kvalitete rada i na međunarodnom nivou.

CUP Varaždinske Toplice
24.listopada 2009. U Varaždinskim Toplicama održano je kyokushin karate natjecanje za Prvenstvo Hrvatske. U borbama i katama snage je odmjerilo 60-tak najboljih kyokushin karatista iz Hrvatske. Kyokushin karate klub \"Dugo Selo\" postigao je odličan rezultat. Od 7 natjecatelja koji su nastupili osvojeno je 5 medalja. Tena Vrh i Mia Kovačević osvojile su zlato, a Martin Čekada, Luka Vidović i Nikola Tucaković osvojili su srebro.

CUP \"DUGO SELO 2009\"
06.06.2009. u Gradskoj športskoj dvorani u Dugom Selu održan je tradicionalni Kyokushin karate CUP \"Dugo Selo\", povodom Dana Državnosti. Natjecanje je jedno od natjecanja za prvenstvo Hrvatske. Po 16-ti put kyokushin karate klubovi iz cijele Hrvatske ogledali su se na borilištu u našem gradu. Nastupilo je ukupno 120 natjecatelja u borbama i katama.
Klub \"Dugo Selo\" je ponovio najbolji rezultat u 30 godina rada sa osvojenih 23 medalje i nagradom za najbolju tehniku, na jednom natjecanju. Naravno, navedenim rezultatom klub \"Dugo Selo\" je bio najuspješniji na natjecanju.

Medalje u borbama su osvojili:
Zlato (Filip Teofilović, Mia Kovačević, Dominic Vidović, Matija Tucaković i Tena Vrh)
Srebro (Danijel Dokuš, Lorena Miodragović, Martin Čekada, Laura Trupeljak, Nikolina Tomić i Ivan Raič)
Bronca ( Luka Aničić, Stjepan Klarić, Luka Vidović, Marija Đuran, Dominik Ćućuz, Magdalena Babić, Josip Dragun, Jasna Vujica, Domagoj Cvija i Mislav Vuletić)

Medalje u katama su osvojili:
Srebro (Martin Čekada i Luka Dragić)
Posebno treba pohvaliti i Miu Kovačević koja je proglašena i najboljom tehničarkom natjecanja.
Po prvi puta su nastupili i najmlađi članovi kluba sa 5 godina, Filip Teofilović i Danijel Dokuš.

Natjecanje u Sopronu, Mađarska
U Mađarskom gradu Sopronu dana 09.05.2009. godine Kyokushin karate klub \"Dugo Selo\" nastupio je na međunarodnom natjecanju. Na natjecanju su nastupili Mađarska, Slovačka i Hrvatska. Nazočilo je 300 natjecatelja iz 25 klubova.
Kyokushin karate klub \"Dugo Selo\" je nastupio sa 6 dječjih reprezentativaca. Luka Dragić, Tena Vrh, Dominic Vidović, Luka Vidović, Nikola Tucaković i Martin Čekada su nastupili na natjecanju. Tena Vrh je osvojila srebrnu medalju, a Luka Vidović brončanu medalju. Nastupila su 3 kluba iz Hrvatske i \"Dugo Selo\" je opet odnio najviše odličja.

Međunarodno natjecanje u Mađarskom gradu Tarjanu
U subotu 21.03.2009. u Mađarskom gradu Tarjanu, nedaleko Budimpešte, održano je međunarodno kyokushin karate natjecanje za djecu i seniore. Na natjecanju je sudjelovalo 330 natjecatelja iz Slovačke, Hrvatske i Mađarske. Međunarodne kategorije su organizirane za seniore C kategorije (do 3.kyu-a) i djecu 1995. do 2000. godišta. Hrvatski kyokushin karate savez je nakon dosta vremena oformio dječju reprezentaciju i nastupio na većem natjecanju za djecu. Naš klub je nastupio sa osam natjecatelja. Filip Mavračić se plasirao na 2. mjesto. Dominic Vidović se plasirao na 3. mjesto. Tena Vrh je osvojila srebro. Martin Čekada je osvojio drugo mjesto. Martin Čekada je dobio nagradu za najbolji borbeni spirit na natjecanju. Nagrada za borbeni spirit je najčešće nagrada za kojom kyokushin borac sanja. Ovo je velika pohvala klubu, treneru, a posebno Martinu koji vrijedno trenira od svoje četvrte godine. Savez je nastupio sa tridesetak najboljih natjecatelja u nekim od mogućih kategorija natjecanja. činjenica je da je do finala u skoro svim kategorijama trebalo pobijediti u tri do četiri borbe. Kyokushin karate klub \"Dugo Selo\" bio je i najuspješniji klub Hrvatskog Kyokushin karate saveza sa osvojene 4 medalje i nagradom za borbeni spirit. Naš klub je bio 5. klub natjecanja po rezultatima od ukupno 50 klubova. Bez obzira na rezultat ostaje činjenica da su navedeni natjecatelji obzirom na njihove prijašnje rezultate postali članovi dječje kyokushin karate reprezentacije, što je također veliki uspjeh. Također, ovo je navedenima bilo prvo međunarodno natjecanje.

IZBOR NAJBOLJIH U SPORTU GRADA DUGOG SELA ZA 2008. GODINU

06.03.2009. u Gradskoj sportskoj dvorani održan je izbor sportaša za 2008. godinu. U Dugom Selu djeluje 19 udruga sa preko 1000 sportaša, od čega 60 % djeca do 15 godina.
Tena Vrh proglašena najboljom u kyokushin karateu za 2008. godinu.
Nikola Tucaković i Martin Čekada proglašeni su sportskim nadama podmlatka.
Trener kluba Senpai Nikola Banjeglav dobio je posebno priznanje za trenera godine zbog izuzetnih sportskih rezultata kluba i pojedinaca u 2008. godini.
CUP SAMOBORA 2009

Dana 28.02.2009., u Samoboru, održano je prvo ovogodišnje natjecanje za prvenstvo Hrvatske, Hrvatskog kyokushin karate saveza, .
Natjecanje se odvijalo u novoj Sportskoj dvorani , a u organizaciji KK iz Samobora. Na natjecanju je sudjelovalo stotinjak natjecatelja. Natjecatelji kluba \"Dugo Selo\" osvojili su 5 medalja.


KATE
Martin Čekada - 1.mjesto
Luka Dragić - 3.mjesto

BORBE
Nikola Tucaković - 1.mjesto
Luka Vidović - 2.mjesto
Ivan Raič - 3.mjesto

Po prvi puta nakon dugo vremena naš klub ima nove suce nacionalnog ranga.
Barbara Buretić, Ivana Keri i Ivan Pavelić položili su ispit za kyokushin karate nacionalne suce početne C kategorije.

Sva Prava Pridržana ©